In de kleuterklas zit techniek zowat een beetje overal… ‘Jufff…ik krijg mijn boekentas niet dicht!!!’…en dan bekijken we dat slotje eens van dichtbij… ‘Jufff… ik krijg mijn doosje niet open!!!’… en dan bekijken we dat kliksysteem eens van dichtbij… of ‘Jufff… hoe moet dat hier aanhangen???’… en dan onderzoeken we de mogelijkheden…

Maar deze week stond het dus eens extra in de kijker! Met de opbrengst van de pannenkoekenverkoop kochten we alvast Makedo, Geomag en Piks. Het ene werkt met magneten en het andere daagt je uit om het juiste evenwicht te zoeken. Supertof materiaal die de kinderen met plezier uittesten. De kunstenaar in beeld was Leonardo Da Vinci. Een genie met een serieus palmares maar wij kozen er het ontwerp van zijn katapult uit en maakten er een vereenvoudigde versie van. We zochten en vonden ook oplossingen voor probleempjes zoals ‘hoe kan ik mijn zelfgemaakt drankje van een kom in een flesje gieten?’. Wat is er handig? Hoe gaat het snel? Waarom is een lepel geen goede oplossing? Of ‘Hoe bouw ik een stevige brug?’. Hieronder enkele sfeerbeelden…