We lijken ver weg maar eigenlijk zijn we toch maar een muisklik van elkaar verwijderd. Hopelijk gaat alles goed met jullie! Voor wie er zin in heeft, heb ik een nieuwe uitdaging gemaakt. Deze keer gaan we aan de slag met beelden. Ik heb 2 beelden voor jullie uitgekozen.

Het eerste beeld is van de Amerikaanse kunstenaar Alexander Calder. Dit werk heet ‘De hond’. De kunstenaar maakte hier een abstract sculptuur. Een werk is abstract als de kunstenaar de dingen niet wil weergeven zoals ze er in het echt uitzien.

Het tweede is er eentje van Max Bill. ‘Eindeloze kronkel’ heet het kunstwerk. En ja…het werk heeft noch een begin, noch een einde… Misschien kan je een mini ‘Eindeloze kronkel’ maken uit een strookje papier?

Als je denkt : ik vind beeldhouwwerken wel mooi… dan kan je misschien ook eens een kijkje nemen op www.middelheimmuseum.be. Als je ‘Middelheim bij je thuis#blijfinuwkot’ opzoekt dan kan je de ganse beeldencollectie induiken.

Voor wie zin heeft om een uitdaging aan te gaan, heb ik een ideetje:

  1. Ga in huis op zoek naar spullen waarmee je een sculptuur kan maken. Vb. keukenrollen, doosjes, plastiek (zakjes?…)
  2. Bedenk wat je wil maken.
  3. Bewerk je materialen, Vb. knippen, scheuren, kleven, schilderen, inkleuren…
  4. Bedenk hoe je de materialen kan hechten.
  5. Geef je werkje een naam.
  6. Poseer bij je werkje en vraag je mama of papa om een fotootje te nemen en dat (voor zaterdag 25 april) door te sturen naar info@dekleinekunstgalerij.be

Ik plaats jullie foto’s op de blog zodat jullie elkaars werk kunnen bewonderen.

Enkele doelen die we met dit thema willen bereiken zijn:

  • Verwoorden welke impressies de waarneming oproept.
  • Experimenteren met materialen, gereedschappen en technieken.
  • Bij een technisch probleem creatieve oplossingen bedenken en toelichten.

Veel plezier en heel veel groetjes, Juf Els

Deze opdrachten zijn geheel vrijblijvend en uiteraard geen huiswerk, enkel een leuke tijdsbesteding voor wie daar tijd voor en zin in heeft.