Het is maandag. Een nieuwe week gaat van start en ook vandaag: een nieuwe blogpost voor de tweede kleuterklas.

Op school ligt er een nieuw werkbundeltje op jou te wachten. Deze kan je vinden in het groene bakje ’tweede kleuterklas’ in de glazen inkom. Opgelet, deze keer zijn de bundeltjes op naam want het fiscaal attest zit erbij. Met wat materiaal voor een crea activiteit. Wie dat wil, mag zijn vorige bundeltje terugbezorgen. Graag de naam vermelden.

Deze week gaan we nog eventjes verder met het thema over de mama’s want…zondag is het moederdag.

Misschien een cadeautje?…

(Bij je werkbundel zit een stevig blad papier voor het portret, een stuk karton waar je een kader kan uitknippen en een hangertje.)

Misschien kan je je verfdoosje, stiften of wasco’s zoeken en op een stevig blaadje papier een portret maken van je mama. Als je nog meer zin hebt kan je samen met je papa, je zus of broer een kadertje uit een stuk karton knippen en dat versieren met aluminiumfolie, gekleurde papiertjes, pasta of iets anders… Ziezo, dan heb je een eigenste cadeautje voor mama al klaar!

Misschien ook een dansje?

Misschien kan mama deze week haar lievelingsliedjes laten horen? Is het een stevig dansnummer? Of houdt mama meer van een rustig melodietje? Samen een dansje inzetten in de living? … Waarom niet!!! Voor nog meer sfeer in huis tik je ‘Tijl Damen mijn mama is de beste’ in Google.

Misschien ook iets lekkers?

Want bakken is spannend! Hebben we alles in huis? Zoeken, meten en wegen… Hoe gaat dat juist in z’n werk? ‘Splits de eitjes’, ‘klop het eiwit stijf’?… Mengen, kneden en afwerken met een eigen originele touch! Wedden dat het nog nooit zooo lekker zal geweest zijn?

Veel plezier en heel veel groetjes, juf Els