Waarom moet je elleboog voor je mond als je hoest of niest? Waarom moet je je wassen? Waarom moet je je tanden poetsen? Waarom moet je op controle bij de tandarts? En waarom is een papieren zakdoek beter dan je mouw? Geuhhh? Microben?… Met een handschoentje en roze glitters konden we zelf zien hoe snel we ze aan elkaar doorgeven… Glitters op je handen, op je wangen, in je haren… dat ging snel!

En toen waren we vertrokken voor een weekje poppen wassen, experimenteren met de marmertechniek, pluimpjes laten dansen door uit te blazen langs je neus, badschuim stempelen, badschuim tekenen, vaccinaties zetten in de poppenhoek, schilderen met tandenborstels, meezingen met Bart Peeters ‘Beest in bad’, enz… In de derde kleuterklas lag het accent meer op het ‘waarom’ en ‘hoe’ ivm. mondhygiëne. Eneuhhh… hoe zit dat nu eigenlijk met die tandenfee???? Het kunstwerk in beeld was er eentje van de popart kunstenaar Andy Warhol.