‘OEI! Ik groei’… Zo heette het thema in de tweede kleuterklas. En dus hadden we het over baby’s, peuters, kleuters, tieners, mama of papa worden en oma of opa worden. Over ‘jong’ zijn en over ‘oud’ worden. In de derde kleuterklas ging het ietsje verder. Het thema heette daar dan ook toepasselijk ‘Later, als ik groot ben’. De beroepen kwamen aan bod, net als hun eigen dromen en verwachtingen van de toekomst.

Iets zaaien, goed in het oog houden, nu en dan wat water geven en… hopen op een plantje? Dat deden we ook… Al was het aardetabletje voorzien van water toch voor de meeste kleuters een hilarisch momentje… Want ‘kijk! De aarde groeit?!?’ Neeneenee… Door het water lijkt het alsof….

Ook de K3tjes gingen aan de slag met water. Om te meten, om te vullen en weer leeg te gieten, om te vergelijken en te verwoorden wat ze zien: een grote brede beker of een hoge, smalle fles? Om conclusies te verwoorden…

Ondertussen gingen we kneden, versieren, boren, schilderen, knippen, plakken en… cadeautjes inpakken… Voor mama!