In dit thema bracht ik een koffertje mee. Gevonden op zolder. In het koffertje staken foto’s van baby’s en kleuters, van papa’s en omi’s en dus waren we vertrokken voor een thema rond ‘familie’ en dan in het bijzonder: de grootouders.

In de derde kleuterklas gingen ze aan de slag met foto’s van vroeger en gebruikten ze oploskoffie en bister om portretten in sepia te schilderen. Ze gingen tijd meten op allerlei verschillende wijzen en fabriceerden een klok met kaarten.

In de tweede kleuterklas vonden we op zolder een schilderijtje van de Spaanse kunstschilder Joan Miro. We bekeken het werk ‘Le mangeur de soleil’ en gingen aan de slag met verf, isomo, papier en lijm.

En tussen al deze crea werkjes zit natuurlijk ook ergens een versje met een mooie tekening verstopt voor de grootouders. Wie heeft ze al gevonden?