Ooit kregen we van de zus van Hamza een groot boek over kleine beestjes cadeau en dat komt nog altijd goed van pas. Deze week hadden we het over… insecten. In het kleuterbosje en op de speelplaats maar ook in de klas van juf Kim want ssstttt…. daar worden vlinders geboren 🦋🦋🦋 En dus gingen we daar een kijkje nemen.

In de klas gingen de kleuters van de tweede kleuterklas met de fantastische Panamareko aan de slag. De ‘Meikever’ met rode sterren op zijn vleugels spreekt tot de verbeelding en lokt heel wat verzinsels uit. Het mechanische van zijn werk laten we nu nog even terzijde. Wij gingen aan de slag met plastiek, papier, klei.

In de derde kleuterklas maakten de kinderen kennis met het werk van de Gentse street artist Pol Cosmo. Met zijn kleine kunstwerken probeert hij de stad mooier te maken. Zijn insecten kan je terugvinden in Gent, Parijs, Tielt , Sydney en Venetië… en ook op onze brievenbus! Dit thema is nog niet klaar voor publicatie maar er volgen foto’s 😉

Sfeerbeelden van de afgelopen week: