Normaalgezien gingen we deze week werken rond ICT/media.

Ik heb een klein vermoeden dat dit de laatste weken thuis ook vaak aan bod is gekomen ;). Denk maar aan de televisie, het internet, games, smartphones, de tablet, boeken…

We kunnen echter ook op een creatieve manier omgaan met allerlei ICT materiaal, zoals een digitaal fototoestel, smartphone, tablet….

Al heel vaak heb ik gezien dat jullie snel overweg kunnen met deze toestellen en er ook heel voorzichtig mee kunnen omspringen. Proberen jullie dit eens uit?

Gezichten zien in alledaagse voorwerpen. Als je goed kijkt zie je ze overal om je heen. Ik ben er alvast dol op! Het maakt de wereld vaak net een beetje leuker en dit hebben we nu misschien wel allemaal een beetje nodig.

Als je op stap gaat, zie je dit overal. Speuren jullie mee?

Ook thuis heb je soms te maken met grappige gezichtjes. Zomaar op een apparaat, op de muur of ergens in je huis.

Wist je dat de Zwitserse kunstenaars Francois en Jean Robert (broers) er ruim 20 jaar hun hobby van gemaakt hebben? Je kan allerhande voorbeelden vinden op het internet hiervan.

Voor wie zin heeft om deze uitdaging aan te gaan, kan dus met het fototoestel in de hand op zoektocht gaan. Vraag aan mama of papa om dit door te sturen naar info@dekleinekunstgalerij.be en kijk ook eens hoe ze dit doen ;). Ik plaats jullie foto’s dan op de blog zodat jullie elkaars werk kunnen bewonderen.

Enkel doelen die we met dit thema willen bereiken zijn:

  • Durven bij het gebruik van media hun eigen expressiestijl en creatieve uitingen tonen.
  • Toestellen en materialen op een zorgzame manier hanteren.
  • Technische vaardigheden ontwikkelen.

Veel plezier en heel veel groetjes, juf Linsey.