Aftellen….

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het eindelijk zo ver…Moederdag! Een dagje waar alle mama’s eens in de kijker staan.

Om dit zeker niet te vergeten, kunnen jullie dit misschien eens samen bekijken op de kalender thuis. Of misschien maak je wel zelf een aftelkalender. Dit is een hele goeie oefening om nog eens de tijdsbegrippen te oefenen (dagen van de week, vandaag morgen gisteren….).

Voorbeeld van een aftelkalender:

Kleur iedere dag de ballonnen. Nog 7 keer slapen, nog 6 keer slapen…

Of maak een slinger met het juiste aantal ballonnen (nachten) en prik iedere dag een ballon kapot ;).

Ik weet natuurlijk wel dat heel wat mama’s ook de blog bekijken.  Een echte verrassing wordt het dus dit jaar niet… Maar geef toe…de voorbije jaren wist je misschien ook al dagen op voorhand wat het cadeautje  zou worden 😉 . En het blijft toch een leuk moment van de dag, dat zelf geknutselde cadeautje…

Dit jaar maakt uw kapoen niets in de klas, maar misschien heb je wel zin om thuis aan de slag te gaan. Papa, grote zus of grote broer, helpen jullie mee? Ik selecteerde enkele eenvoudige werkjes waar jullie zich misschien kunnen op inspireren.

Zeg het met bloemen:

Knippen, plooien en kleven…

Knippen, plooien en verf….

Verf en vingers…

Een juwelenhouder:

Teken je eigen hand op karton, knip uit en versier…

Je eigen gezicht:

Teken je eigen gezicht in het zwart op een vb. krantenpapier. Scheur gekleurde stukjes uit tijdschriften en maak een collage van je haar.

Veel succes!!

Voor de kleuters die fan zijn van de contractwerkjes….Vanaf woensdag ligt er een tweede werkbundel klaar op school. Dit keer is het werkbundeltje op naam, want het fiscaal attest voor de kinderopvang zit er bij. Het bundeltje is terug voorzien van een interessant leerstudio spelletje. Het bijpassend filmpje helpt jullie hierbij….kijk zeker tot het einde!

https://www.dropbox.com/sh/2u76gz0adgobbp3/AADvyQQCsOdSXgo8L-YFHT-8a/3e%20kleuterklas?dl=0&preview=Verkort+tellen+vanuit+de+vijfstructuur.mp4&subfolder_nav_tracking=1

Filmpjes van jezelf mogen ook nog steeds opgestuurd worden naar ons. We kijken er naar uit!!